Prajitura cu cocos si ananas

de gaby_duceag in Dulciuri, 6 Feb 2015 | 42607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 3 linguri faina
    • 3 linguri amidon alimentar
    • un varf cutit sare
    • un plic zahar vanilat
    • 3 linguri ulei
    • 3 linguri apa
    Crema
    • 400 gr ananas din compot
    • 250 ml frisca lichida indulcita
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 3 linguri zahar
    • 2 linguri cocos
    Cocos pentru pudrat prajitura
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos si ananas:

Separa albusurile de galbenusuri.
Amesteca intr-un bol galbenusurile impreuna cu apa,uleiul si zaharul vanilat.
Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare, apoi adauga, lingura cu lingura, zaharul si mixeaza pana se topeste complet.
Cerne si adauga faina , apoi amidonul si galbenusurile.
Omogenizeaza compozitia amestecand usor, de jos in sus. Nu circular.
Tapeteaza tava cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
Coace la foc mic pana ce blatul capata o culoare aurie si trece testul cu scobitoarea.
Lasa-l sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.
Scurge ananasul de sirop, pune-l intr-un bol, apoi baga blenderul in bol pentru cateva secunde pana obtii un piure. Nu trebuie sa fie un piure fin, poti lasa si bucatele mai mari prin el.
Intr-un bol pune frisca lichida, smantana, zaharul si zaharul vanilat si mixeaza amestecul. Pentru inceput la viteza mica apoi la o treapta mai mare.Te opresti atunci cand frisca are consistenta potrivita.
Adaugi cocosul, piureul de ananas si omogenizezi.
Asezi prima foaie de blat in tava si intinzi jumatate din crema. Nivelezi frumos.
Asezi si blatul ramas, pui restul de crema, nivelezi si presari cocos.
Dai prajitura la rece pentru cel putin 2 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos si ananas" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi, mascarpone, ananas si zmeura